این طرح برگرفته از قالی جوشقان، گونهای قالی ایرانی است که در جوشقان تولید میشود.
جوشقان شهری از توابع کاشان است که در هنر قالی بافی زنان آن زبان زد بوده اند.
و از قدیمی ترین بافندگان فرش ایرانی و زربافت هستند.
بافت قالیهای ابریشمی در جوشقان حتی پیش از سلطنت صفویان رایج بوده است. یکی از مستندات تاریخی از بافت قالی در جوشقان، فرمانی است که در سال ۹۵۰ هجری از طرف شاه طهماسب صفوی مبنی بر دستور العمل جامعی برای پذیرایی از نصیرالدین همایون پادشاه هندوستان صادر شدهاست. در این فرمان به تقدیم هدایای مخصوص به همایونشاه، از قالیچههای مخمل دوخوابه طلاباف و سه زوج قالی دوازده ذرعی کوشکانی (جوشقانی) اشاره شده است.
همچنین نمونههای متعددی از صدور قالی جوشقان به نقاط دیگر جهان در دست است به گونهای که ابوالفضل علامی در آئین اکبری، جوشقان را یکی از چهار مرکزی می شمارد که از آنجا به دربار هند قالی ارسال میشد. اسکندر بیک ترکمان نیز در عالمآرای عباسی از قالیهای ابریشمی زربفتِ جوشقان و کرمان که سفیر عثمانی آنها را دریافت کرده نام میبرد.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی و مجهزتر شدن دستگاه های بافت فرش های ماشینی ، تولید این محصول در انواع مختلف صورت گرفته که می توان از جمله آن ها به فرش پلی استر، فرش آکریلیک و فرش ابریشم گونه اشاره نمود .
البته باید به این نکته توجه داشت که منظور از فرش ابریشم گونه ، فرش تولیده شده با الیاف ابریشم مصنوعی که همان الیاف صددرصد پلی استر می باشد ، هست .
این نمونه فرش های ابریشم نما به دلیل تلفیق هنر و اصالت فرش ایرانی و بافته شدن با دستگاه های به روز سبب شده تا تشخیص این فرش از فرش ابریشم دستبافت کار بسیار مشکلی باشد.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.